Amerikanka dobila otkaz nakon što je pokazala Trumpu srednji prst

Radiosarajevo.ba
Amerikanka dobila otkaz nakon što je pokazala Trumpu srednji prst
Žena čija slika je obišla svijet i na kojoj se vidi kako je pokazala srednji prst američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, dobila je otkaz na poslu.

Juli Briskman vozila je biciklo kroz Virdžiniju prošlog mjeseca kada je iznenada pokazala srednji prst koloni vozila u kojoj se nalazio i američki predsjednik Donald Trump.

“On je prolazio pored i moja krv je počela da vrije”, izjavila je Briskman Huffington Postu.

“Mislim je da kako imigranti su izbačeni iz Amerike, on je povukao reklame koje su promovirale Obamacare. Jedna trećina građana Porto Rica ima električnu energiju. Mislim se, da li je on to pošao na prokletu partiju golfa opet”, rekla je vidno uzrujana Briskman.

Kazala je da je na Trumpovu kolonu vozila naišla mnogo puta.

Fotograf koji je bio u pratnji slikao je Briskman i slika se vrlo brzo proširila svjetskim medijima. Mnogi su proglasili Briskman herojem, a neki govore da bi se ona trebala prijaviti za predsjedničke izbore 2020. Godine.

Briskman je radila kao specijalista za marketing i komunikacije u firmi Akima iz američke savezne države Virginia. Inače ova firma je dobavljač za američku saveznu vlast. Ona je obavijestila odjel za ljudske resurse u vezi svog slučaja i potom je pzovana na satanak.

“Oni su mu kazali: ‘Rastajemo se’”, rekla je Briskman.

Dodala je da je firma bila nezadovoljna s njenom slikom na njenom profilu na Twitteru i Facebooku, i da je ukaljala ugled kompanije, jer kompanija je dobavljač za američku vladu.

Sada ova 50-godišnja majka dvoje djece mora pronaći novi posao.

Briskman je kazala da je na izborima glasala za Demokratsku stranku i da planira pronaći posao u oblastima za koje vjeruje kao što su planiranje porodice ili etički tretman životinja.

Briskman je kazala da ne žali za onim što je uradila da privuče pažnju. Zapravo ona je kazala da je veoma sretna što je to uradila i da je to njen vid otpora Trumpu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije