Američki diplomata ubio ženu pa sebe kad je čuo da će raditi u Ambasadi SAD u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Američki diplomata ubio ženu pa sebe kad je čuo da će raditi u Ambasadi SAD u Srbiji
Instagram / Američki diplomata Jason Riff (51) ubio je suprugu Lolu Gulomovu (45)

Američki diplomata Jason Riff (51) ubio je suprugu Lolu Gulomovu (45), pa pucao sebi u glavu. 

Tragedija je uslijedila umjesto razvoda, a okidač je, prenose američki mediji, to što je Riff "bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četverogodišnji mandat u Ambasadi SAD u Beogradu".

Vrhovni sud u Washingtonu trebao je u petak okončati razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo.

Neposredno prije početka saslušanja u 10 sati Riffov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otkriva za "Washington Post" policijski službenik.

Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Washigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Riffa, koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomova, prenosi Blic. 

Gulomova i Riff bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije "John Hopkins" i vjenčali su se 2000. godine.

Imali su dvije kćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili s posljednjeg zajedničkog zadatka u inozemstvu. Na kraju, Gulomova je podnijela zahtjev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Riff naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četverogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne naljeto 2020., te da sa sobom povede kćerke, prenosi Washington Post. 

Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Riff više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad djecom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Riffov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obavještenje.

Gulomova je rođena u Tadžikistanu, a, prema riječima prijatelja, njena porodica živjela je širom svijeta, a sestra u New Yorku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije