Ali Khamnei: Nestabilni čovjek koji sjedi u Bijeloj kući dobit će odgovor

Fena
Ali Khamnei: Nestabilni čovjek koji sjedi u Bijeloj kući dobit će odgovor
Iran je razbio pokušaje stranih neprijatelja da legitimne proteste pretvore u pokušaj rušenja režima i Islamske republike rekao je vrhovni iranski vjerski lider Ayatollah Ali Khamenei, prenosi Reuters.

"Još jednom je naša nacija poručila SAD-u, Britaniji i onim koji žele srušiti islamsku republiku izvana da nisu uspjeli i da nikada neće uspjeti", napisao je Khamnei na društvenoj mreži Twitter. Revolucionarna garda lojalna Khamneiju je saopćila u nedelju da su nemiri neutralisani i da su provocirani od neprijatelja.

Najmanje 1.000 osoba je uhapšeno tokom višednevnih nasilnih demonstracija koje su izbile zbog sve teže ekonomske situacije i visokih cijena.

"Ovaj čovjek koji sjedi u Bijeloj kući, iako djeluje kao nestabilan čovjek, mora shvatiti da ove ekstremne i psihotične epizode neće ostati bez odgovora", poručio je iranski lider američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je podržao proteste protiv kako je naveo "korumpiranog režima".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije