Aleksej Navaljni odletio za Berlin: "Borba za život i zdravlje tek počinje"

Radiosarajevo.ba
Aleksej Navaljni odletio za Berlin: "Borba za život i zdravlje tek počinje"

Medicinski avion Bombardier Challenger 604 u kojem je ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni poletio je u subotu ujutro oko 5 sati po moskovskom vremenu iz sibirskog grada Omska. Navaljni, koji je u komi pošto njegovo okruženje tvrdi da je "otrovan", odletio je u Njemačku gdje će se liječiti.

Avion je poletio nakon cjelodnevne borbe porodice Navaljni i ruskih ljekara u vezi s njegovim liječenjem u inostranstvu. Njemački ljekari isprva su se složili da nema hitne potrebe za prijevozom pacijenta jer bi zračni transport mogao predstavljati rizik, no supruga Alekseja Navaljnog insistirala je na njegovom prebacivanju u Berlin.

"Avion s Aleksejem je poletio za Berlin. Velika hvala svima na podršci. Borba za Aleksejev život i zdravlje tek počinje, očekuje nas još puno iskušenja, ali napravljen je bar prvi korak", napisala je na Twitteru portparolka opozicionog prvaka Kira Jarmiš.

Nešto ranije objavila je fotografiju Navaljnog kojeg na nosilima unose u avion, rekavši da je uz njega supruga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije