Aleksandar pobjegao gusarima: "Strašno je bilo, ali sam se spasio"

Radiosarajevo.ba
Aleksandar pobjegao gusarima: "Strašno je bilo, ali sam se spasio"
PrtScr / Aleksandar i Andrijana

Spasao sam se! Bilo je strašno, ali sada sam dobro, rekao je kratko Aleksandar Terek iz Srbije koji je bio na brodu u Gvinejskom zalivu na koji su upali pirati i oteli dio posade.

Kako je kratko rekao, on je piratima uspio da pobjegne, ali nakon toga nije želio više da priča.

Njegova supruga rekla je za Blic da je najvažnije da je Aleksandar dobro.

Pirati napali brod u Gvinejskom zaljevu: Među otetima ima i Balkanaca

Na brodu je bilo 15 članova posade

"On nije bio otet, on se spasao. Dobro je, to je najvažnije", rekla je Andrijana Terek na aerodromu dok je čekala suprugov povratak nakon što se sumnjalo da su ga oteli pirati na brodu u Gvinejskom zalivu.

"On se spasao s još pet članova posade, ali zaista ne znam detalje. Djeca su sada dobro, ali svi smo bili uplašeni", navela je ona i dodala da se na kratko čula s njim i da joj je rekao da je dobro.

Komšija porodice Terek iz Kosmajske ulice u Zrenjaninu gdje stanuju, kaže da su Aleksandar i njegova porodica žena i dvoje maloljetne djece, dječak i djevojčica, pristojni i korektni ljudi.

"Sve nas je potresla vijest kada smo pročitali da je Saša otet, nadamo se da se vraća i da se vidimo uskoro. Koliko znam, većinu vremena provodi na brodovima gdje viši oficir mašinskog odjeljenja. Ne viđamo se često, ali kada je ovdje, stvarno je korektan čovjek i porodica mu je pristojna i na mjestu", rekao je D.T. iz Zrenjanina.

Familija Terek kupila je i renovirala kuću u ovoj ulici prije par godina. No, prošle godine odlučili su da se presele u Mađarsku, u Segedin, gdje sada provode većinu vremena i gdje im djeca idu u školu. U Zrenjanin trenutno dolaze povremeno, obično vikendom.

Podsjećamo, kako je Blic pisao, Ministarstvo inostranih poslova Ekvatorijalne Gvineje dostavilo je juče diplomatskim kanalima zvaničnicima u Srbiji informaciju u kojoj se navodi da je do otmice došlo 20. novembra ujutru na brodu “Vorden”, koji snabdjeva naftne platforme na nalazištu “Safir”. Brod je napustio naftno polje smješteno na 12 nautičkih milja od obale i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom ostrvu Bioko, kada je napadnut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije