Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Becker

Radiosarajevo.ba
Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Becker
Foto: N.N. / Asdrita Kapaja

Asdrita Kapaja (42) s Kosova policija povezuje s nizom provala na području Velike Britanije.

Kapaj je priznao da je u posljednjih deset godina ukrao nakit u vrijednosti više od 550.000 funti (1. 246.295 KM).

Asdrit je živio u Mančesteru, a “operisao” na području Londona. Pljačkao je od 2008. do februara ove godine kad je napokon uhvaćen.

Kapaju će se suditi za velike pljačke u kojoj je ukrao dijamantni prsten, zlatnu ogrlicu, haljine i novac. Sumnjaju da je Kapaja povezan i s pljačkama vila poznatih osoba, među kojima su penzionisani teniser Boris Beker i fudbaler Nicolas Anelka.

Kapaj je priznao provalu 21 kuće i dva pokušaja provale. Sumnjaju da je Kapaja povezan i s pljačkama vila poznatih osoba. Najviši iznos koji je ukrao u jednom danu je 371.855 funti iz kuće.

Anelka ga je navodno i uhvatio u krađi pa je potrčao za njim po vrtu, ali je Kapaja uspio pobjeći. Mnoge žrtve krađe došle su na sud kako bi slavile hapšenje provalnika.

Komšije su za Kapaja imale samo riječi hvale, piše Daily Mail.

Živio je sa suprugom i dvoje djece i navodno niko nije slutio da je lopov. Na suđenju se pojavila sumnja da ima problem s kockanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije