Dva dana žalosti u Sjevernoj Makedoniji, Zvizdić uputio telegram saučešća

Radiosarajevo.ba
Dva dana žalosti u Sjevernoj Makedoniji, Zvizdić uputio telegram saučešća
Foto: Vijeće ministara BiH / Denis Zvizdić i Zoran Zaev

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć kod mjesta Karpalak u Sjevernoj Makedoniji, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća premijeru Zoranu Zaevu.

„Duboko me potresla vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć i u kojoj je poginulo 14 vaših državljana, a veliki broj je povrijeđen. U ime Vijeća ministara BiH i u svoje lično ime primite iskreno saučešće i molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze našeg najdubljeg suosjećanja, a povrijeđenim građanima iskrene želje za što brži oporavak“, navodi se u telegramu predsjedavajućeg Zvizdića.

Vlada Sjeverne Makedonije četvrtak i petak proglasila je za dane žalosti zbog teške prometne nesreće koja se u srijedu dogodila na autoputu Skoplje-Tetovo i u kojoj je smrtno stradalo 14 osoba.

Makedosnki premijer Zoran Zaev je nakon izvanredne sjednice Vlade kasno sinoć saopćio da je u nesreći kod sela Laskarci poginulo 14 osoba i da je među povrijeđenim nekoliko osoba u teškom stanju.

On je najavio kako će danas posjetiti povrijeđene, a da će u narednim danima makedonska vlada donijeti odluku o pomoći njihovim porodicama, javili su beogradski mediji.

Autobusna nesreća dogodila se u srijedu oko 17 sati, a razlozi prevrtanja autobusa u blizini naplatne rampe na autoputu na izlasku iz Skoplja još nisu poznati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije