Srbija / Žrtva nevremena: Muškarac se u Požarevcu utopio u podzemnoj garaži

14. 06. 2018. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Muškarac Ž. M. (67) iz Požarevca, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade u Jug-Bogdanovoj ulici, tokom nevremena koje je jučer popodne zahvatilo ovaj dio Srbije.

Vatrogasci su našli njegovo tijelo, potvrđeno je u požarevačkoj vatrogasnoj službi. Podzemne garaže u kojima je ovaj Požarevljanin stradao nalaze se u novoj stambenoj zgradi, koja se nalazi preko puta direkcije JKP "Vodovod i kanalizacija" i koja je useljena prije godinu dana, pišu Novosti.

Kako su rekli stanari ove zgrade, ona je podignuta na placu koji je Ž.M. ustupio investitoru i u kojoj je živio u prizemlju. "Kako smo čuli, on je sišao dole da preparkira auto da ga ne poplavi voda, pa je dole i stradao. Pričalo se da je sišao liftom, pa nije mogao da se vrati, jer je nestala struja, ali vatrogasci kažu da je lift prazan", pričaju komšije.

Inače, nevrijeme praćeno jakim pljuskom pogodilo je jučer elike dijelove Srbije, posebno u Vojvodini, dok su u užičkom kraju sijevale munje, praćene gradom veličine lješnjaka.

 

NEMA KOMENTARA