Zorana Mihajlović: Bit će obnovljeno 11 mostova između Srbije i BiH

Tanjug
Zorana Mihajlović: Bit će obnovljeno 11 mostova između Srbije i BiH
/ Foto: Anadolija
Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je da će u narednih godinu dana biti obnovljeno 11 mostova koji spajaju Srbiju i BiH, te da će na jesen biti otvoren novi most na Drini između Ljubovije i Bratunca.

"Srbija već duže vrijeme radi na regionalnom povezivanju, kao i da stabilnost cijelog regiona bude prioritet svih nas", rekla je Mihajlović novinarima u Srebrenici, gdje su počeli radovi na projektima koje finansira Vlada Srbije.

Mihajlović je naglasila da se Vlada Srbije trudi da sa svim okolnim državama uradi sve što je moguće na tom infrastrukturnom povezivanju.

"Most Ljubovija - Bratunac treba da bude potpuno gotov na jesen, a povezivanje dvije obale bit će završeno krajem aprila ili početom maja, i nastavićemo da radimo na potrebnoj infrastrukturi", naglasila je Mihajlović.

Ona je precizirala da će most, sa pristupnim saobraćajnicama i zajedničkim graničnim prijelazom, biti otvoren u trećem ili četvrtom kvartalu ove godine.

"Ima još 11 starih mostova, napravljenih prije 20, 30 ili 40 godina, koje zajednički obnavljamo s BiH i u narednih godinu dana taj posao mora da se završi", naglasila je potpredsjednica Vlade Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije