Zoran Marjanović se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo

Radiosarajevo.ba
Zoran Marjanović se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo
Foto: Blic.rs / Zoran Marjanović
Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je u aprilu 2016. godine ubio svoju suprugu pjevačicu Jelenu Marjanović i Viši sud u Beogradu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Glasnogovornica suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak donio rješenje kojim je Marjanoviću odredio pritvor, zbog postojanja okolnosti da će ometati postupak utjecanjem na sviedoke.

Glasnogovornica tužilastva Tatjana Sekulić precizirala je da je Marjanović kasno sinoć saslušan, nakon čega je donijeta naredba o sprovođenju istrage za krivično djelo teško ubistvo.

Tužilaštvo je predložilo pritvor da ne bi uticao na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti, dodala je Sekulić. U narednim satima sudija za prethodni postupak odlučit će o prijedlogu tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana.

Za teško ubistvo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora. Marjanović je ranije privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan, jer nije bilo dovoljno dokaza.

Tijelo pevačice Jelene Marjanović pronađeno je na nasipu u Borči, Srbija, 3. aprila 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije