Zoran Kesić o Quo Vadis, Aida: Svako ko je pogledao Aidu, ima svog pobjednika

9
Radiosarajevo.ba
Zoran Kesić o Quo Vadis, Aida: Svako ko je pogledao Aidu, ima svog pobjednika
PrtScr / 24 minuta sa Zoranom Kesićem

Poznati voditelj iz Srbije Zoran Kesić komentarisao je film Jasmile Žbanić, Quo Vadis, Aida i njegov ulazak u uži izbor za Oskara, u svojoj emisji "24 minute sa Zoranom Kesićem".

"Ušao je u najuži izbor za izbor Oskara. Svako ko je pogledao Aidu siguran sam da već ima svoga pobedinaka i ima za koga navija.

A kada navijaš za, red je da se navija i protiv, red je da se onom drugom viče ua i a mu se želi poraz.

Taj drugi može biti sve ono što je dovelo do Srebrenice jula 1995. godine i mnogih drugih mesta tuge, smrti i žrtava, a to su redom mržnja, nacionalizam, nasilje, nepravda, surovost, užas i rat i zato ajmo Aida", kazao je Kesić.

Radnja filma “Quo Vadis, Aida?” događa se u Bosni u julu 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije