Zlostavljanje u KPZ-u: Pritvorenici maltretirali cimera, čupali mu zube

Radiosarajevo.ba
Zlostavljanje u KPZ-u: Pritvorenici maltretirali cimera, čupali mu zube

Osuđenici G. V. (27) i J. A. (21) nanijeli su u novosadskom Okružnom zatvoru teške povrede svom cimeru D. S. (31), koga su, kako piše Blic, maltretirali, tukli i čupali mu zube improvizovanim klještima.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde rečeno  je da je D. S. taj slučaj prijavio tek nakon što su osumnjičeni za zlostavljanje premješteni u druge zatvorske jedinice.

 "Svi akteri ovog incidenta nalazili su se u pritvoru pred početak izvršenja zatvorske kazne. Nakon što je G. V, inače osumnjičen za nasilje u porodici, upućen u Beograd u specijalnu zatvorsku bolnicu radi izvršenja mjere obaveznog liječenja zbog narkomanije, a J. A. premešten u KPZ Valjevo na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine zbog razbojništva, oštećeni D. S. je Službi obezbjeđenja prijavio da su ga osumnjičeni fizički povrijedili"objasnili su nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije