Životom u svom gradu zadovoljno 92 posto Ljubljančana

Fena
Životom u svom gradu zadovoljno 92 posto Ljubljančana
Životom u Ljubljani zadovoljno je 92 posto njezinih stanovnika, što je 4 posto više nego 2012.

U srijedu je Eurostat objavio rezultate ispitivanja zadovoljstva građana životnim uvjetima u svim glavnim gradovima država EU-a.

U zadnjoj takvoj anketi Eurostata iz 2012. životom u slovenskoj prijestolnici bilo je zadovoljno 90 posto njezinih stanovnika.  

Sada su životom  Ljubljančani u gornjem dijelu europske "ljestvice" na visokom desetom mjestu.

Ljubljana koja ima četvrt miliona stanovnika ove je godine proglašena zelenom prijestolnicom Europe, a osim zelenilom može se pohvaliti i dobrim komunalnim službama.

Ljubljančani su nezadovoljniji gužvama u opterećenjima saobraćaja zbog velikog broja automobila onih koji iz okolice gravitiraju prema Ljubljani,  te nedostatkom mjesta za parkiranje, što nije riješeno ni izgradnjom velikih podzemnih i javnih garaža.

U gradu se zato često obnavljaju ideje da je potrebno ponovo izgraditi tramvajske pruge i tako uvesti ekonomičan i ekološki prihvatljiv javni prijevoz  kojega se Ljubljana odrekla 60-ih godina prošlog stoljeća, kad se zbog tada jeftine nafte preorijentirala na autobusni javni prijevoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije