Zimske radosti u Beogradu: U snijegu na autima pisali 3 slova i zaradili zatvor

Radiosarajevo.ba
Zimske radosti u Beogradu: U snijegu na autima pisali 3 slova i zaradili zatvor
Prekršajni sud u Beogradu osudio je na po 55 dana zatvora trojicu albanskih mladića.

Osuđeni su mladići koji su u noći između 6. i 7. januara u beogradskom naselju Mirijevo ispisali simbole Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) u snijegu na automobilima.

Oni su prethodno u pomenutoj noći između pravoslavnog Badnjeg dana i Božića pokušali zvoneći građanima na vrata stanova da od njih izmame neki novac, pa su revoltirani odlučili da po kolima u snegu ispisuju pomenute simbole. 

Policija je po prijavi incidenta uhapsila Iba Bajramaja (20) i Špresona Bajramaja (22) iz Beograda i Daniela Krijezija (25) iz Prizrena i privela ih dežurnom sudiji za prekršaje. 

Sudija ih je osudio za prekršaj "drsko i nepristojno ponašanje koje je dovelo do uznemirenja građana" na po 30 dana, a za "prosjačenje" na po 20. 

Pošto kod sebe nisu imali lične karte, sudija im je izrekao novčanu kaznu od po 5.000 dinara, ali kako nisu imali da plate, ta kazna im je zamijenjena sa po pet dana zatvora, precizirao je za Tanjug predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović. 

Oni su, kako je dodao, osuđeni po težem stavu zakona, jer su djelovali kao grupa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije