Zemljotres uznemirio građani iz Splita, Trogira, Sinja, Drniša...

Radiosarajevo.ba
Zemljotres uznemirio građani iz Splita, Trogira, Sinja, Drniša...
Foto: EMSC / Zemljotres uznemirio građani iz Splita, Trogira, Sinja, Drniša...: Osjetio se i u BiH

Zemljotres jačine četiri stepena po Richteru s epicentrom u Donjem Muću, u Dalmatinskoj zagori, dogodio se noćas u 3.08 sati, ali nema dojava o materijalnim štetama, saznaje se u subotu  splitskom Centru 112.

Kako su rekli u tom Centru, zaprimljeno je desetak dojava građana koji su izvijestili da se potres čuo i na području Splita, Sinja, Trogira i Drniša.

Kako smo ranije objavili, tlo je zadrhtalo u 3 sata i 8 minuta, a podrhtavanje se osjetilo uz obalu, na otocima, u Zagori te u dijelu Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Dalmacija. 

EMSC je objavio da je epicentar potresa bio 13 km sjeverozapadno od Sinja i 31 km sjeverno od Splita na dubini od dva kilometra, a magnituda je bila 4,2 po Richteru.

Informaciju je potvrdio i Geofizički odsjek zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta:

"Noćas 30. marta 2019. u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 km zapadno od Sinja. Potres je imao magnitudu M=4.0  prema Richteru. Na temelju magnitude je izračunat intenzitet u epicentru od V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije