Zbog štrajka čistačica na splitskom aerodromu, šefovi čiste toalete

Radiosarajevo.ba
Zbog štrajka čistačica na splitskom aerodromu, šefovi čiste toalete
Foto: Zračna luka Split / Aerodrom u Splitu

Zbog štrajka čistačica na aerodromu u Splitu koji traje već pet dana, šefovi aerodromskih službi morali su da čiste terminale i toalete u tom aerodromu.

Skoro 80 posto čistačica štrajkuje od prošlog utorka, tražeći plate veće od 3.000 kuna (oko 800 maraka) zbog čega su ulazi na terminale, parking i toaleti u strašno lošem stanju, piše Slobodna Dalmacija.

„Situacija je strašna. Zaudara u zgradi, a toaleti su u groznom stanju. Nije bilo druge nego da osoblje počisti barem dio smeća u putničkoj zgradi“, rekla je jedna od zaposlenih.

Kroz aerodrom u Splitu u subotu je prošlo rekordnih 29.000 putnika, dok se danas očekuje promet od oko 24.000.

U splitskom aerodromu potvrdili su da je štrajk gotovo većine čistačica, očekivano uzrokovao problem nečistoće u putničkom terminalu i površinama koje su u sklopu aerodroma, tako da su zaposleni, uz svoj posao, morali da se organizuju između sebe kako bi počistiti za hiljadama putnika.

„Čistimo koliko možemo i održavamo red“, rekao je Mate Melvan, vođa Službe prihvata i otpreme na splitskom aerodromu i dodao da Uprava već duže vrijeme pregovara sa kompanijom koja je ugovorni pružatelj usluga čišćenja i traže rješenja za ovaj problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije