Zbog loše gledanosti Mirjana Hrga smijenjena s pozicije urednice na RTL-u

Radiosarajevo.ba
Zbog loše gledanosti Mirjana Hrga smijenjena s pozicije urednice na RTL-u
FOTO: Screenshot / RTL Danas
Zbog loše gledanosti i narušeni međuljudski odnosi glavni su razlozi zbog kojih se vodstvo RTL televizije zahvalilo danas smijenjenoj Mirjani Hrgi na uređivanju i vođenju centralne informativne emisije RTL Danas.

Naime, uprava RTL-a odlučila je da će se Hrga bolje snaći kao novinarka ili reporterka, zbog čega je smijenjena s pozicije urednice, piše Index.

Kako se doznaje, usporedbom višemjesečnih rezultata o gledanosti emisije RTL Danas pokazano je da postoji trend prema kojem Hrgine emisije prati manje gledalaca, čime njen dolazak u ovu TV kuću nije ispunio očekivanja. Drugi razlog za njenu smjenu su navodno narušeni odnosi među novinarima u redakciji.

Mirjane Hrge trenutno nema na RTL-u, no razlog je njen godišnji odmor s kojeg bi se trebala vratiti početkom septembra. Tada bi trebala biti i puno jasnija budućnost ove novinarke na toj televiziji. U svakom slučaju na RTL-u Danas bit će promjena, a jedna od njih je da će emisija koja s jesenskom shemom počinje 4. rujna, trajati sat vremena.

Mirjana Hrga na RTL Televiziju došla je u martu prošle godine s Al Jazeera Balkans TV-a. Ondje je radila kao reporterka, urednica i voditeljica. Novinarsku karijeru je započela 1994. godine na Hrvatskoj radioteleviziji, a ondje je ostavila svoj pečat u zloglasnim Motrištima. Nakon toga je prešla na Novu TV, a pamtimo kada je "braneći" od lešinarskih nasrtaja novinara privatnost Vlatke Pokos ispitivala između ostalog i s kim je bila trudna kad je napravila abortus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije