Zatvoren vojni kamp za djecu na Zlatiboru

Radiosarajevo.ba
Zatvoren vojni kamp za djecu na Zlatiboru

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je kamp na Zlatiboru, u kojem su djeca učila vojničke vještine, zatvoren i da su djeca vraćena kući.

 "Mi smo dali nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti", rekao je Stefanović, prenosi b92.

On je dodao da se trenutno "odvija završni dio rasklapanja kampa".

Podsjećamo,  na Zlatiboru je bio otvoren prvi “omladinsko-patriotski“ kamp za djecu, koji su organizovale “srpske i ruske veteranske i patriotske grupe“.

U koampu se nalazilo njih 44, od čega je bilo 34 dječaka i deset djevojčica starosti od 12 godina do 23 godine i umjesto ljetnog raspusta odabrali su da uče vojne vještine – obučeni u vojne uniforme i sa oružjem u rukama.

Organizatori tvrde da se sve radi u skladu sa zakonom i da je kamp prijavljen kao javni skup. Dozvola, ali i finansijska podrška dobijena je od opštine Čajetina i za predsjednika te opštine nema ništa sporno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije