Zagrepčanin Tomislav gurao auto 23 sata i 19 minuta i upisao svjetski rekord

Radiosarajevo.ba
Zagrepčanin Tomislav gurao auto 23 sata i 19 minuta i upisao svjetski rekord

Tomislav Lubenjak, 27-godišnji košarkaš i fitnes trener, gurao je automobil po srednjoj traci zagrebačke Vukovarske ulice 23 sata i 19 minuta, prenosi Index.hr.

Tomislav od subote u 15 sati gurao automobil, a danas je u 12 sati i 33 minute ispunio i svoj drugi cilj prešavši 100 kilometara što je više i od svjetskog rekorda  u paru koji iznosi 95,07 km, a drže ga  Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov.

Prvi cilj ostvario je jutros u 7:40, kad je srušio Guinnessov svjetski rekord u dužini guranja automobila u 24 sata koji je iznosio 82.28 km, a koji je do danas držao Poljak Przemyslaw Marczewski.

Prometna policija osiguravala je cijeli događaj, a okupljeni građani pratili Tomislavov poduhvat slijedeći ga u manjim dionicama.

Tomislavova baka, Marica Leskovac, izjavila je kako se konačno ostvario njen san da u 76. godini i ona sudjeluje u rušenju jednog svjetskog rekorda.

"Trebalo me samo malo pogurati", našalila se baka Marica koja je bila Tomislavov vozač u posljednjoj dionici od 11 do 15 sati.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije