Zagrebačka policija u munjevitoj akciji uhapsila naoružani trojac iz BiH

Radiosarajevo.ba
Zagrebačka policija u munjevitoj akciji uhapsila naoružani trojac iz BiH

Tri muškarca iz BiH, koji su uhapšeni u Zagrebu, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku te se u jednome hostelu prijavili pod lažnim imenima, završila su u zatvoru Remetinac zbog posjedovanja automatskoga pištolja Škorpion i streljiva, piše Jutarnji list.

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novoga Travnika, te Ilija F. (28) iz Rame, uahpšeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni “savjesni građanin” policiji dojavio kako su na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u Mercedesu BiH tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima.

Ubrzo su do Mercedesa došli policajci iz obližnje stanice, no našli su samo prazno vozilo te su krenuli u obilazak trga da vide jesu li vlasnici negdje u blizini.

Nakon desetak minuta vratili su se do Mercedesa, u kojem je tada sjedio Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimiraju, vidjeli su da u džepu ima okvir s mecima za škorpion, a ubrzo su ispod sjedala pronašli i sam automatski pištolj.

Danijela M. su tada vezali lisicama, no došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhapšeni.

Protiv sve trojice policija je podnijela prijavu zbog nedozvoljenoga držanja oružja, a istražni sudac zagrebačkoga Županijskoga suda odredio im je mjesec dana istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bijega, jer imaju i hrvatsko i BiH državljanstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije