Zagreb: U kući pronađen improvizirani laboratorij i 9,6 kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Zagreb: U kući pronađen improvizirani laboratorij i 9,6 kilograma marihuane
Foto: MUP KS / Laboratorije za uzgoj marihuane

Zagrebačka policija prijavila je u četvrtak 52-godišnjaka u čijoj je kući na području Susedgrada otkriven improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje i 9,6 kilograma marihuane, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

"Policijski službenici kroz svoj rad posumnjali su u moguće počinjenje kaznenog djela osumnjičenog pa su tako pretragom kuće na području Susedgrada kojom se on koristi, kao što su i očekivali, pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka i zasađenih 84 komada stabljika konoplje, visine od oko 50 do 180 centimetara, a ujedno i 9.607 grama konoplje tipa droga marihuana, pakirane u šest vreća", saopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Zagrebačka policija navodi da je osumnjičeni u pronađenom laboratoriju, uz pomoć umjetnog osvjetljenja ventilacije i filtracije zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj navedenih biljaka.

Po njihovom sazrijevanju ih je, sumnja se, sušio, usitnjavao i vagao, a što je potvrđeno i pronalaskom dvije digitalne vage za precizno mjerenje, aparatom za vakumiranje te vrećicama za pakiranje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije