Zagreb: Ponovo pretučena transrodna aktivistica Romana

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Ponovo pretučena transrodna aktivistica Romana
/ Napad na Romanu Taylor
Otkako je, prije dvije godine, započela s postupkom promjene spola, zagrebačka aktivistica konstantno je žrtva napada.

Transrodna aktivistica i bivša dizajnerica iz Zagreba, Romana Taylor, doživjela je u nedjelju još jedan napad u centru Zagreba.

Napad se desio u parku u centru Zagreba gdje je Romana šetala sa svoja dva psa. Jedan muškarac ju je zaustavio i zamolio za cigaretu: 

"Ništa nije odavalo da bi bio nasilan ili klošar… Taman sam otvarala kutiju cigareta kad me zamolio za jednu i naravno da sam mu ponudila. On me pogledao i zinuo: Jesi ti ona trandžetina Romana? Rekla sam si, e sad ću to reći i rekla sam: Ja sam Romana, transrodna osoba. Tada me svom snagom udario u desno oko, strašno jako, pljunuo na mene i počeo psovati", izjavila je ROmana Taylor, prenosi zagrebački Jutarnji list. 

Priznaje da je ovo bio možda najveći šok koji je doživjela. Muškarac je i dalje prijetio da, kada je vidi sljedeći put, više neće ni hodati.

Nakon što je uspjela pobjeći, nazvala je hitnu pomoć i policiju. U bolnici su konstatirane kontuzije i teška ozljeda rožnice. Napravljena je prijava i poslana policiji. 

Unatoč svemu, Romana nije izgubila pozitivan duh, a preko Facebooka se zahvalila svim prijateljima koji joj pružaju podršku: ‘Moja ljubav i moja sreća nikad ne mogu bit pretučeni. Moj put nije moj izbor ponavljam to je moj život. Dragi svi, hvala vam na podršci i ljubavi koju ste mi opet iskazali. Ovo zlostavljanje i svi udarci što fizički što duševni su dokaz tuđih nemira i frustracija. Boli me tijelo, jedva pišem jer ne vidim, no moje srce je veselo opet jer toliko vas ima puno koji ste uz mene mislima i ta vaša energija koja se spojila. Vida moje rane i bol. Grlim vas sve uz neke moje slike osmjeha kojeg mi ti zlostavljači nikad neće maknuti s lica. Hvala Vam i neka vaša ljubav dotakne sve one koji mi pokušavaju život učiniti paklom od početka tranzicije 25. 09. 2015. na udaru sam neljudskosti i zlostavljanja konstantno bez mjesec dana odmora da bar malo bezbrižno ohanem u svojoj istini i slobodi mog života da budem ono što jesam od rođenja. ŽENA! Volim vas sve!’

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije