Zagreb: Na Sljemenu pada snijeg, meteorolozi najavili kad stiže u BiH

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Na Sljemenu pada snijeg, meteorolozi najavili kad stiže u BiH
Printscreen / Snijeg je pao i Zagrebu, na Sljemenu ga već ima nekoliko centimetara

Za cijelu Hrvatsku izdana su upozorenja Meteoalarma. Tako je za područje kopnene Hrvatske izdan žuti alarm zbog jakog i olujnog sjevernog vjetra - očekuju se udari i do 75 kilometara na sat.

Za područje Like i Gorskog kotara, riječko područje i Istru izdan je narančasti alarm. Očekuju se orkanski udari bure i grmljavinska nevremena te veće količine kiše.

U Lici i Gorskom kotaru očekuju se grmljavinska nevremena, ali i snijeg - moglo bi ga pasti i do 20 centimetara.

Snijeg je pao i Zagrebu, na Sljemenu ga već ima nekoliko centimetara, javlja Index.

Snijeg će se u narednim satima preseliti i u Bosnu i Hercegovinu, najavljuju naši meteorolozi. Najavljeno je postepeno jače naoblačenje sa zapada. Sredinom dana kiša se prvo očekuje na području Krajine i padavine će se prema kraju dana sporo pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje jugo, na cijelom sjeveru vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

U utorak, 19. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U zapadnim i centralnim područjima Bosne prije podne susnježica ili snijeg mogu padati i do 700 m nadmorske visine. Na planinama snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije