Zadranin dobio prijavu zbog uništavanja grafita "Ubi Srbina"!

Radiosarajevo.ba
Zadranin dobio prijavu zbog uništavanja grafita "Ubi Srbina"!
FOTO: Facebook / Mala intervencija

Protiv mladog Zadranina koji je početkom decembra prošle godine oduševio region jer je odlučio da u svom gradu neće trpiti govor mržnje, dobio je kaznenu prijavu zbog uništavanja grafita „Ubi Srbina“.

Jure Zubčić je kada je na zidu zgrade ugledao grafit “Ubi Srbina”, odlučio je jednostavnom intervencijom, dodavši slovo “Lj” pretvoriti govor mržnje u govor ljubavi.

„Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je ljepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - mosa bavlju“, napisao je on u objavi na svom Facebook profilu.

Međutim na tome se nije završila ova situacija, a Jure je na svom Twitter profilu potvrdio da je protiv njega podnese anonimna kaznena prijava.

„Podnesena je anonimna kaznena prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova „Lj“ te sam danas povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo „Lj“, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio je!“, napisao je Jure.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije