Vulin: Vojska Srbije je čuvar mira, a njeno jačanje dobra vijest za čitav Balkan

Radiosarajevo.ba
Vulin: Vojska Srbije je čuvar mira, a njeno jačanje dobra vijest za čitav Balkan

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je u utorak taktičkoj vježbi "Jesen 2019" koju u rejonu Deliblatske pješčare izvode pripadnici Petog bataljona Vojne policije Vojske Srbije.

Vulin je istakao da ne prođe ni jedan dan u godini a da Vojska Srbije "negdje ne obučava svoje pripadnike, da se ne priprema i da ne poboljšava svoju borbenu gotovost".
 
"Svako jačanje Vojske Srbije je uvijek dobra vijest za čitav Balkan, jer što je Vojska Srbije snažnija, što je država Srbija snažnija, što su Srbi gdje god da žive sigurniji, mirniji i zaštićeniji, to će Balkan i mir na Balkanu biti duži i trajniji. Vojska Srbije je čuvar mira, Vojska Srbije je garancija mira i Vojska Srbije je garancija da će država Srbija napredovati, rasti, da će se razvijati da će biti stabilna, sigurna, pa i da će naš ekonomski razvoj napredovati", naglasio je srbijanski ministar odbrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije