Vulin smatra da je snažna Srbija garant mira i u BiH

Radiosarajevo.ba
Vulin smatra da je snažna Srbija garant mira i u BiH

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da politika vojne neutralnosti koju vodi Srbija znači da zemlja sama donosi odluke, snabdjeva se i naoružava tamo gdje misli da treba, napominjući da se zemlja naoružava samo u funkciji mira, prenosi Fonet.

Srbija nije teroristička teritorija, mi smo ozbiljna, cijenjena zemlja, koja ima pravo da se naoružava, rekao je Vulin za RTS povodom saopštenja NATO o donaciji ruskih vozila Srbiji.

To činimo samo u funkciji mira, jer što smo snažniji, rat će biti dalje od nas. Snažna Srbija je garant da će Balkan biti u miru, kazao je Vulin.

On je rekao da su ruska vozila BRDM 2 nova sredstva u Vojsci Srbije koja mogu da zaštite ljudstvo i čine da je snažnija, opremljenija, a jedinice će bezbjednije obavljati zadatke.

Prema njegovim riječima, krajem ove i početkom sljedeće godine iz Rusije treba da stignu i četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije