Vulin odgovorio Komšiću: Nije naučio drevnu mudrost

Radiosarajevo.ba
Vulin odgovorio Komšiću: Nije naučio drevnu mudrost

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nazvao je Željka Komšića"bošnjačkim predstavnik u Predsjedništvu BiH" koji nije imao priliku da nauči "drevnu srpsku mudrost". 

"Srbi kažu 'ne čini drugima što ne želiš da čine tebi'. Bošnjački predstavnik u Predsedništvu BiH nije imao prilike da nauči ovu drevnu mudrost", naveo je Vulin, povodom Komšićeve izjave da nema dileme da je Kosovo nezavisna država i da je, uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između BiH i Kosova, to faktički završen posao.

Komšić: Za mene je Kosovo nezavisna država, to je već završen posao

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za Radio televiziju Kosova izjavio je da, uprkos tome da li postoji obostrano priznavanje između Bosne i Hercegovine i Kosova, to je faktički završen posao. "Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država", rekao je Komšić.


Vulin kaže da pretpostavlja da Komšić neće imati ništa protiv svojih riječi i njihovih posljedica, saopćeno je iz kabineta ministra odbrane Srbije, prenose agencije. 

'Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država'. Ovo nije moja izjava. Ja poštujem Dejtonski sporazum i BiH. Ovo je izjava Komšića u kojoj sam umjesto Kosova stavio Republiku Srpsku", naveo je Vulin.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije