Vulin o hapšenju Dudakovića: Prilika da saznamo koliko su Srbi bili žrtve u ratu

Radiosarajevo.ba
Vulin o hapšenju Dudakovića: Prilika da saznamo koliko su Srbi bili žrtve u ratu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Aleksandar Vulin
Srbijanski ministar za odbranu Aleksandar Vulin izjavio je da je hapšenje ratnog komandanta Petog korpusa Armije RBiH Atifa Dudakovića, ma koliko zakašnjelo, "prilika da s ekaže istina o zvjerstvima koja su počinili pripadnici ovog korpusa".

Dodao je i kako je to pravi trenutak da se "već jednom počne govoriti o tome koliko su Srbi bili žrtve i u ratu u BiH", prenosi Srna.

“Nadam se da će pravda najzad stići i da će ovo biti primjer ili bar mogućnost da i Srbi počnu da vjeruju u pravdu”, rekao je Vulin.

On je naglasio da Srbi imaju veoma loše iskustvo sa oslobađanjem Nasera Orića, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“Kada mislimo o tome ne možemo da budemo preveliki optimisti, ali možemo da se nadamo. Baš kao što ne možemo da zaboravimo da je prošlo evo već dvije godine od kad je izvršen pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, pa još uvijek nemamo ni jedno jedino ime”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, realnost, nažalost, ne daje puno razloga za optimizam, ali je ovo zakašnjelo hapšenje prilika da se odnos prema srpskim žrtvama promijeni.

“Treba da već jednom čujemo istinu, da već jednom oni koji su ubijali, palili, silovali, oni koji su činili strašna zvjerstva nad našim narodom najzad budu kažnjeni. Ja se nadam da će pravda najzad stići”, rekao je ministar Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije