Vulin koji nije služio vojsku: Komšića izabrali Bošnjaci, a govori u ime Hrvata

Radiosarajevo.ba
Vulin koji nije služio vojsku: Komšića izabrali Bošnjaci, a govori u ime Hrvata
Foto: RSA/DF / Aleksandar Vulin i Željko Komšić
Ne stišavaju se reakcije na intervju Željka Komšića beogradskom Telegrafu. Podsjetimo, novoizabrani član Predsjedništva BiH rekao je da je granica BiH i Srbije na Drini i da to treba poštovati, jer će u suprotnom biti problema.

"Kažeš naše granice su tu, poštujte granicu i sve je u redu i odmah ide frka ... onaj se slika ispred vojske, a vojsku nije služio", rekao je Komšić aludirajući na Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije.

Na reakciju Vulina nije trebalo dugo čekati. Na vojnom poligonu Pasuljanske livade srbijanski ministar odbrane izjavio je da član Predsjedništva BiH Željko Komšić "govori u ime Hrvata, iako su ga izabrali Bošnjaci".

"Više bih cijenio njegove riječi da ih je izgovorio u Vitezu ili Grudama", dodao je Vulin i upitao Komšića "ko je tokom komemoracije u Srebrenici 2015. godine pokušao ubiti tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića".

"Čim to pomenem, odmah buka i bijes, a odgovora nema", rekao je Vulin zaboravljajući da je Komšić nije sjedio u Predsjedništvu BiH 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije