Vulin: Izetbegoviću nema pomoći, on je čovjek bez riječi, dvolične politike

Radiosarajevo.ba
Vulin: Izetbegoviću nema pomoći, on je čovjek bez riječi, dvolične politike
Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagirao je na intervju koji je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dao beogreadskom Danasu.

Podsjetimo, Izetbegović je rekao da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić voditi politiku pomirenja, "a ulogu onih koji slabe pozicije oponenata, koji izgovaraju ružne i nedolične riječi, nosit će pojedini mediji i političari nižeg ranga, poput Vulina ili Dodika".

Vulin je ocijenio da Izetbegović nema problem s njim, već sa istinom koju Vulin zastupa, "i tu mu nema pomoći".

"Politika Srbije je politika mira i pomirenja. Izetbegović to teško razumije, a još teže prihvata. Zato su prošle dvije godine od pokušaja ubistva predsjednika Vučića u Srebrenici a da niko nije kažnjen", istakao je Vulin, navodi se u saopćenju.

Ukazao je na to da Izetbegović kaže da je BiH sastavljena od ravnopravnih naroda, "ali napada RS da je genocidna tvorevina, traži poštovanje za žrtve bošnjačkog naroda, ali nikada nije došao u Bratunac da se pokloni pobijenim Srbima".

"Traži poštovanje integriteta BiH, ali bi da raskomada Srbiju. Traži hitno razgraničenje, a kada Vučić ubrza pregovore odmah ih blokira. Kada se vidi sa Vučićem spreman je na svaki dogovor, a čim izađe pred kamere pogazi riječ", navodi se u saopćenju.

"Izetbegović je čovjek bez riječi, opasnih namjera i dvolične politike. Izetbegović nema problem sa mnom, on ima problem s istinom koju zastupam i tu mu nema pomoći", dodao je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije