Vučić: Znam te junake koji bi danas ratovali, ali potrebno je izbjeći sukobe

Radiosarajevo.ba
Vučić: Znam te junake koji bi danas ratovali, ali potrebno je izbjeći sukobe
FOTO: AA / Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu TV Prve gdje je govorio o mogućem rješenju problema između Srbije i Kosova, kako je potrebno izbjeći ratne sukobe te da ipak ne isključuje mogućnost napada na Srbe.

Rekao je da Europa i Amerika žele požuriti, tj. što prije riješiti problem jer vide “nervozu Albanaca i vide da može doći do sukoba”.

Vučić kaže da bi jedan incident mogao dovesti do sukoba za što se nada da se želi izbjeći, tj. da “ima dovoljno pametnih ljudi koji razumiju da treba izbjeći sukobe i da nam je bilo dosta ratovanja. Jer ja znam te junake, koji bi danas ratovali, ne bi bili u stanju na minus jedan provesti dva sata u rovu, a kamoli da ozbiljno nešto rade i da donose vojne pobjede Srbiji”.

Ukazao je na važnost mira i stabilnosti te rekao da rata neće biti sve dok neko fizički ne napadne i ne počne ubijati Srbe, a tu mogućnost ne isključuje.

"Mira će biti, jer mir čuvamo i borimo se za mir, sve dok neko fizički ne napadne i ne počne ubijati Srbe. Nikad to ne bih isključio, posebno imajući u vidu neodgovornost i ludilo među ljudima koji vode politiku u Prištini. A i zbog velikog licemerja nekih zemalja koje pružaju prvo tihu, pa snažnu podršku ispod žita Haradinaju za ovo što radi”, rekao je Vučić za TV Prvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije