Vučić zbog Prištinske platforme sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Radiosarajevo.ba
Vučić zbog Prištinske platforme sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za danas sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Kako je javila Prva televizija, sjednica Savjeta zakazana je za 8.30 sati, a nakon sastanka Vučića sa podsekretarom za politička pitanja SAD Davidom Haleom.

Sastanak Vučića i Hejla zakazan je za 7.30 sati.

Kako se navodi, analitičari usvajanje Prištinske platforme o dijalogu komentarišu kao neformalnu objavu rata.

Podsjećamo, kosovski parlament usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je su Albanci definitvno pokazali da oni ne žele dijalog.

„Usvajanjem platforme, u kojoj se između ostalog kaže, da jedini mogući ishod dijaloga sa Beogradom može da bude priznanje nezavisnosti Kosova, u kojoj se kaže da jedino moguće rješenje može da bude ono definisano već postojećim ustavom Kosova, ne tretirajući nijednom rečenicom prava i položaj Srba i drugih nealabanaca na Kosovu, zatim propisivanjem i definisanjem obaveze da se Srbiji nametne ratna šteta, plaćanje ratne odštete valjda za desetine hiljada spaljenih naših domova, hiljade proteranih i ubijenih naših saradnika“, rekao je Đurić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije