Vučić večeras sa Zvizdićem: 'Srbi i Bošnjaci moraju imati dogovor'

Fena
Vučić večeras sa Zvizdićem: 'Srbi i Bošnjaci moraju imati dogovor'
/ Foto: Anadolija
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem u Beogradu razgovarati o važnim pitanjima za dvije države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao kako će već večeras imati neformalnu večeru sa Zvizdićem, te da će razgovarati o mnogim važnim pitanjima,javlja Tanjug.

"Uvijek konkretno razgovaramo, nekad je za nešto potrebno pola godine, nekad pet, ali uvijek je dobro razgovarati", rekao je Vučić i dodao da je zato zahvalan Denisu Zvizdiću što dolazi u Beograd

On je naveo kako je važno da se ozbiljno sagledaju pozicije BiH i Srbije i zajednička budućnost, iako, kaže, mnogi ne misle tako jer nemaju širi pogled uprt u budućnost.

"Srbi i Bošnjaci moraju imati dogovor, ali i svi ostali, o tome kako funkcioniraju u budućnosti, da sve rješavamo dijalogom, a zatim i nadogradimo suradnjom u obrazovanju, kulturi, sportu ...", rekao je Vučić.

Upitan da komentira Inicijativu SDS iz Banjaluke o upućivanju deklaracije o privrženosti Daytonskom sporazumu, Vučić je rekao da Srbija podržava provedbu tog sporazuma, ali da neće da se miješa u unutarnje prilike u RS i BiH.

"Ima onih u Srbiji koji sve znaju, pa neka oni na taj način komentiraju", rekao je Vučić. On je naveo da je Srbija posvećena očuvanju Daytonskog sporazuma, da je obvezana na to, te da vjeruje da je taj sporazum donio mir u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije