Vučić tajno boravi u New Yorku, razotkrio ga Jeremić: O čijem trošku ste tamo?

Radiosarajevo.ba
Vučić tajno boravi u New Yorku, razotkrio ga Jeremić: O čijem trošku ste tamo?
Twitter / Vuk Jeremić / Aleksandar Vučić / Ilustracija
Glas Amerike objavio je da se Vučić nalazi u privatnoj posjeti New Yorku u SAD-u sa svojom kćerkom, te da diplomatska misija u New Yorku nema veze s njegovim posjetom.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otputovao je u Sjedinjene Američke Države, a nikome u Srbiji nije jasno šta tamo radi.

Vučić javnost nije ni obavijestio da se nalazi u SAD-u, sve dok ga nije razotkrio lider Narodne stranke i bivši ministar vanjskih poslova Srbije te nekadašnji predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić.

Jeremić je Vučića na Twitteru pitao je li u privatnoj posjeti New Yorku i o čijem trošku, je li večerao u jednom od najskupljih njujorških restorana i je li račun platio on ili Soroš. 

Ubrzo se javio Vučić, te ironično komentarisao Jeremićeve optužbe o večeri sa Sorošem, ali je zapravo potvrdio da se nalazi u New Yorku. 

Jeremić je, nakon Vučićeva odgovora, srpskog predsjednika još pitao zašto je tražio da nema osiguranje predviđeno protokolom i koliko je zbog njega kasnilo polijetanje aviona za New York u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije