Vučić totalno izgubio živce: "Bando iz Prištine, sikter sa tim papirom"

Radiosarajevo.ba
Vučić totalno izgubio živce: "Bando iz Prištine, sikter sa tim papirom"
Foto: AA / Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je "glavni cilj Albanaca da unište Srbiju", poručivši im da "u tome neće uspjeti".

U okviru kampanje "Budućnost Srbije", Vučić je održao vatren govor u Sremskoj Mitrovici. 

"Bando iz Prištine, sikter sa tim papirom gdje god hoćete i vidite da li će neko to da vam ispuni, Srbija neće!", rekao je Vučić, misleći na platformu o dijalogu PrištineBeograda koju je jučer usvojila Skupština Kosova.  

Vučić je poručio da Srbija nikada neće prihvatiti ultimatum i rekao da neće dozvoliti da bude više "Oluje" i "Bljeska", a Prištini je poručio da nastavi da se igra.

"Jedina moja bojazan odnosi se na Kosovo i Metohiju. Ja sam radio sve u vašem i našem interesu, u interesu naše djece. Prije šest godina potpisali smo Briselski sporazum. Pokušavali smo da cijelom svijetu pokažemo da ono što mi Srbi kažemo i potpišemo da mi to i ispunjavamo, a da svijet i Evropa poštuju to. Danas je 2149 dana kako oni nisu jednu jedinu obavezu iz sporazuma ispunili, a to je formiranje zajednica srpskih opština. Riječ Albanaca ne znači ništa", rekao je Vučić.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije