Vučić: Revizijom tužbe BiH gubi mnogo više nego Srbija

Radiosarajevo.ba
Vučić: Revizijom tužbe BiH gubi mnogo više nego Srbija
/ Foto: Anadolija
Nakon savjetovanja u Sarajevskoj vijećnici član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović saopćio je večeras da će BiH podnijeti zahtjev za reviziju presude protiv Srbije, što je veoma brzo izazvalo buru komentara.

Reagovali su brojni političari iz Republike Srpske, a vrlo skoro stigla je i reakcija Aleksandra Vučića, premijera Srbije, koji je kazao da je ova vijest teška i loša za odnose dvije države, te da Srbija ničim nije izazvala takvu odluku BiH, prenosi Blic.

"Srbija i njeno političko rukovodstvo i Vlada ništa nisu učinili da bi prouzrokovali takvu reakciju Sarajeva. Ovom tužbom, uvjeren sam, mnogo više izgubila je BiH nego što bilo šta može da izgubi naša Srbija", ocijenio je Vučić.

On je dodao i da je uvjeren da će, bez obzira na sve, rukovodstvo Srbije umjeti da sačuva državne i nacionalne interese, ali i da će uprkos svemu nastaviti da razgovara sa bh. rukovodostvom u želji da se trajno osigura mir na Balkanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije