Prva fabrika poslije 30 godina: Vučić i turski vlasnici vratili osmjeh u Lebane

Radiosarajevo.ba
Prva fabrika poslije 30 godina: Vučić i turski vlasnici vratili osmjeh u Lebane
Fabrika za proizvodnju prediva Lebanteks, koja će zaposliti oko 300 tekstilaca, otvorena je u Lebanu, na jugu Srbije, u prisustvu predsjednika države Aleksandra Vučića.

Politika koju vodim je politika ozbiljnosti, odgovornosti i interesa građana Srbije i prijateljstva Srbije i Turske, istakao je Vučić na otvaranju fabrike turskih vlasnika, prenosi Radio televizije Srbije (RTS).

Podsjetio je da je novi proizvodni pogon koji je otvoren u Lebanu – prvi koji je otvoren poslije više od 30 godina, te da je u njemu posao dobilo u ovom trenutku 130 ljudi.

"Onima koji me kritikuju zbog dobrih odnosa sa Turskom želim da kažem da, za razliku od njih, politika koju vodim je politika ozbiljnosti, odgovornosti i interesa građana Srbije i prijateljstva Srbije i Turske", rekao je Vučić. 

"To je politika koja nam dovodi radna mjesta i vraća osmjehe na lice ljudi", rekao je Vučić, koji je sa predstavnicima turske kompanije presjekao vrpcu.

Zahvalio je vlasnicima i radnicima, navodeći da je ovo poseban dan za jug Srbije, i da je ponosan i na doček koji je priređen. 

Naveo je da je, prema procjeni policije, prisutno oko 5.500 ljudi, a da mu se čini da ih je mnogo više.

"Veliko hvala. Nikada u ovih pet godina nigdje me nije ni ovoliko ljudi dočekalo, ni ovako dočekalo. Ne mogu da vam kažem koliko sam srećan što sam bio prvi premijer i prvi predsjednik koji je došao u Leskovac i ne samo da ga obiđem nego što smo nešto i uradili", kaže Vučić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije