Vučić: Predstavnici međunarodne zajednice me pitaju za situaciju u BiH

Radiosarajevo.ba
Vučić: Predstavnici međunarodne zajednice me pitaju za situaciju u BiH
FOTO: Screenshot / Aleksandar Vučić

O situaciji u BiH sutra ću razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih stranaka iz RS, sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, SDS-a Mirkom Šarovićem, PDP-a Branislavom Borenovićem i drugima, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za TV Pink primjetio da se stvari u regionu komplikuju i poručio da Srbija ne želi probleme.

„Svi ćemo da razgovaramo o tome, jer želimo da očuvamo mir za srpski narod, da ne ugrozimo napredak Srbije. Ne treba nam zaustavljanje napretka, već mir“, rekao je Vučić.

Dodao je da zato situacija nije laka i da ga predstavnici međunarodne zajednice, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju i za situaciju u Bosni i Hercegovini.

Vučić je prenio da uvijek svima ponavlja da se Srbija ne miješa u njihove odnose, te da je Srbija ćutala i kada su Severna Makedonija i Crna Gora, odlučivale o NATO, jer je to unutrašnje pitanje svake zemlje.

„Mi nećemo u NATO, Srbija je vojno neutralna i zato ćemo da se naoružamo i opremimo, da možemo da čuvamo svoje nebo i zemlju od svakoga“, poručio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije