Vučić: Poštovali smo odluku Bošnjaka da nismo dobrodošli u Srebrenici

Anadolija
Vučić: Poštovali smo odluku Bošnjaka da nismo dobrodošli u Srebrenici
/ Anadolija
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija poštovala odluku Bošnjaka da niko od srpskih zvaničnika nije dobrodošao na komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici.

Istovremeno je rekao da će nastaviti da ulaže napore u cilju poboljšanja odnosa Srba i Bošnjaka.

"Jedino što mogu da kažem u ime Srbije je da smo mi i danas poštovali odluku Bošnjaka da niko nije dobrodošao. Nama je zbog toga žao, ali ćemo nastaviti da ulažemo napore da poboljšamo odnose Srba i Bošnjaka", rekao je Vučić u Beogradu.

On je, nakon sastanka s Viktorijom Nuland, pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i evroazijska pitanja, rekao da je bilo riječi i o Srebrenici i o operaciji 'Oluja' 1995. godine.

"Pred nama je težak period pred godišnjicu 'Oluje', jer Hrvati slave, a Srbi žale i to se neće promijeniti. Međutim, odnosi između dva naroda mogu se promijeniti i vjerujem da ćemo razgovore s hrvatskim zvaničnicima nastaviti, jer je to važno za regionalnu stabilnost koja je Srbiji važna", kazao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije