! / Vučić: Opozicija u Srbiji zajedno s HDZ-om i SDP-om iz Hrvatske me ne može pobijediti

01. 01. 2019. u 15:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da protesti u Beogradu neće biti zabranjeni zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Ne, zašto da bude zabranjen? Mislite zbog veličine skupa? Što da bude zabranjen”, odgovorio je Vučić na jedno od pitanja u intervjuu za portal Espreso.rs i dodao: “Nikad u Srbiji ništa nije bilo zabranjeno. Slobodno je da svi šetaju. Slobodno će biti sve”.

“Baš je to lijepo, jedni da se skupe 16. januara, drugi 17. januara, (kada dolazi Putin), neka cvijeta demokratija”, dodao je Vučić, podsjećajući da je 16. januara ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Dodao je da nezna samo kakve to veze ima s tim političarima pošto mu jedino on bio veliki prijatelj.

“Niko ga gotovo nije ni znao, niti mu je ikad u životu pomogao. Ali, šta da radite, valjda je zloupotreba u Srbiji nešto što svako može da radi, to valjda misle”, rekao je Vučić, navodeći da nema problema “s tim da slobodno protestuju, da kažu šta hoće i kako god hoće”.

Na kostataciju da su pojedine televizije izvještavale na vrlo neprofesionalan način o politici Ivanovića, Vučić je uzvratio pitanjem koliko se o njemu neprofesionalno izvještavalo.

On je ponovio da je njegovo da čuje šta to građani žele na protestnim skupovima, ali da mu “ne pada na pamet da sluša šta je to što žele oni koji su opljačkali Srbiju, Đilas, Jeremić, Obradović, Stefanović, Veselinović jedan i drugi”.

“Rekao sam da neću da podliježem političkim pritiscima, za to što kažu i traže političari može da se skupi koliko hoćete ljudi, ja neću da podlegnem pritiscima, ali sam spreman da, ako bude toliko ljudi kao što kažu, ne čak ni toliko, nego i mnogo manje, ne milion, ne petsto hilljada, ne dvjesta, ne sto, ja sam spreman da raspišem izbore”, rekao je Vučić za portal Espreso.rs.

On je ocijenio da su “izvještavanja nekih televizija isuviše ekstremna i oštrašćena na raznim stranama”.

“Pogledajte samo hrvatsku televiziju, pa ja sam bukvalno umirao od smijeha. Kad saberete sve glasove Đilasa, Jeremića, Obradovića, Stefanovića, Veselinovića, Živkovića i dodate tome HDZ i SDP u Hrvatskoj, ne mogu svi zajedno da me pobjede”, rekao je Vučić.

NEMA KOMENTARA