Vučić opet komentirao Milanovića: Malo ko je Srbiju nazvao šakom jada, ali...

Radiosarajevo.ba
Vučić opet komentirao Milanovića: Malo ko je Srbiju nazvao šakom jada, ali...
Foto: BN TV / Vučić u svom stilu reagirao na Milanovićevu pobjedu

Srbija je otvorena za saradnju s Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati „znatno bolje odnose“.

Vučić je u izjavi za TV Pink, poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje šta očekuje u budućim odnosima Beograda i Zagreba, naglasio kako će Srbija „s oduševljenjem pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama“.

Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za saradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom „saradnja neophodna ako obje zemlje žele opstati na ovim prostorima“ i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

Ocijenio je da su odlasci građana Hrvatske „proporcionalno veći“.

„Saradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...“, rekao je Vučić uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod „šakom jada“ te da je, unatoč tome, čestitao Milanoviću na pobjedi u utrci za predsjednika.

„Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem ne znam šta se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima“, naglasio je Vučić.

Podsjetimo, Vučić je Milanoviću nakon pobjede čestitao jednom jedinom rečenicom, hladno i potpuno općenito.

Vučić u svom stilu reagirao na Milanovićevu pobjedu

„Gospodine Milanoviću, čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske. Aleksandar Vučić“, navodi se u krajnje šturoj čestitki predsjednika Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije