Vučić o sastanku s liderima Srba u BiH: Važno je očuvanje stabilnosti

Anadolija
Vučić o sastanku s liderima Srba u BiH: Važno je očuvanje stabilnosti
/ Aleksandar Vučić, FOTO: Arhiv
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u selu Draganići, na jugozapadu te zemlje, kako su predstavnici Srba u BiH već iznijeli svoja mišljenja u vezi s najavljenim referendumom, a Srbiji je najvažnije očuvanje stabilnosti.

Vućić je rekao da očekuje mir i stabilnosti i da je za Srbiju najvažniji privredni rast. 

„Za Srbiju je važno da ima mir i stabilnost, očekujem ove godine privredni rast, iako to niko ne očekuje, od tri posto. To je ono što je za nas najvažnije. Uvek ćemo da razgovaramo s ljudima iz Republike Srpske, to je nešto što je potpuno normalno“, rekao je Vučić upitan šta očekuje od današnjih razgovora s predstavnicima bosanskih Srba u vezi s referendumom o Danu RS-a, zakazanom u tom dijelu BiH za 25. septembar.

Srbijanski premijer podsjetio je  da su predstavnici bosanskih Srba već rekli šta su mislili i kakve su odluke donosili, a da je za Srbiju najvažnije da sačuva svoju stabilnost.

„Za nas je važno da ljudi imaju mir i stabilnost, to je ono što je najbitnije“, poručio je Vučić.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju fabrike tekstila u selu Draganići, općina Raška.

On je pred nekoliko hiljada prisutnih najavio razvoj Raške i novih investicija u ovaj kraj, naglasivši da Srbija po prvi put ima suficit u budžetu i da slijedi povećanje plata u javnom sektoru.

U Raškoj će donacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) biti izgrađena fabrika tekstila čija je vrijednost devet miliona eura. U njoj će biti zaposleno oko 400 radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije