Vučić o izjavi Davora Dragičevića: Znam ko je iz Srbije bio u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Vučić o izjavi Davora Dragičevića: Znam ko je iz Srbije bio u  Banjoj Luci
Foto: Anadolija / Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je upitan da prokomentara izjavu oca ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića.

Davor Dragičević je u jučerašnjoj izjavi komentarisao Vučićev demant informacija da su na Trgu Krajine bili i pripadnici policije Srbije, iako sam to nije tvrdio, već je njegov advokat rekao da postoje informacije o postojanju policijskih snaga koje nisu iz RS-a i da to treba ispitati i proveriti.

"Teško mi je da budem ličan i da odgovaram ljudima koji su izgubili dijete. Problematično mi je u izjavi ne ono što se odnosilo na mene, već zabrinjava rečenica i pitanje šta neko iz Srbije tu ima da radi", rekao je Vučić, prenosi B92

On se potom osvrnuo na tvrdnje da su u Banjoj Luci bili prisutni i pripadnici srpske policije. 

"Naravno da niko nije vidio ni čuo ni za jednog policajca. Jedini tamo je bio Vuk Jeremić (jedan od opozicionih lidera). On nije policajac, ne daj bože da postane predstavnik nekog državnog organa, to bi bila velika muka za srpski narod", naveo je Vučić. 

Istakao je i da se pokazalo da postoji koordinirani pristup drugih službi i u BiH, kao i da postoji struja koja želi da udalji RS od Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije