Vučić: Nikome nećemo dati da nekažnjeno ubija Srbe

Anadolija
Vučić: Nikome nećemo dati da nekažnjeno ubija Srbe
Na državnoj ceremoniji povodom Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja, koju su prije 22 godine izvele hrvatska vojska i policija, govor u naselju Veternik u Novom Sadu održao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Nećemo nikome dati da nas bilo kada ponižava... Nijednu više Oluju, nikakvu više Oluju naš narod nije spreman da preživi. Srbija nigdje na srpskom etničkom prostoru neće dozvoliti sprovođenje takvih akcija protiv srpskog naroda", rekao je Vučić i dodao da Srbija nikome ne prijeti, ali da nikome neće dati da nekažnjeno ubija Srbe.

Vučić je rekao da politika koja je sprovela zločin 1995. godine mora biti osuđena i da se jedna suvremena država ne smije temeljiti na ubijanju svojih građana.

On je rekao da su Srbi u Hrvatskoj danas svedeni na nivo "statističke greške" i da je od oko 1,3 miliona Srba, koliko ih je bilo pred Drugi svetski rat, u Hrvatskoj danas ostalo oko 180.000.

"Kada krene proslava 4. avgusta, mahanje zastavama, samo treba pitati koji dio tog 70-godišnjeg procesa slavite", rekao je Vučić.

Rekao je i da su Krajišnici u Srbiju došli sa velikom ljubavlju u srcu i da je Krajišnicima Srbija "više od najskuplje riječi, više od života".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije