Vučić negirao da je 1995. spominjao Veliku Srbiju, ali snimak ga demantira

Radiosarajevo.ba
Vučić negirao da je 1995. spominjao Veliku Srbiju, ali snimak ga demantira
Tokom posjete Hrvatskoj, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas je bio u Vrginmostu, gdje je komentirao svoj govor u obližnjoj Glini ratne 1995. godine.

Na inzistiranje novinara da komentira zašto je u govoru o Glini prije 23 godine govorio da to mjesto više nikada neće biti hrvatsko i da će, ako pobijedi njegova tadašnja stranka, tamo biti Velika Srbija, Vučić se prilično iznervirao.

"Izmislili ste to za Veliku Srbiju. Toga u tom govoru u Glini nema. Slučajno, nema ga. Dakle i to ste izmislili, morali ste to dodati. Što se tiče drugih stvari, vaša želja da prema nekome imate pristojan odnos uvijek mora biti direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju netko prema vama mora pokazati. Nećete to doživjeti. Poslije sam vam rekao da nemamo nikakvih problema ni tereta danas s Hrvatskom. I sve ste vi razumjeli. Jedino što je vama bilo potrebno je da dobijete nešto što biste mogli iskoristiti za osobno ponižavanje predsjednika Srbije. Taj film, stoti put vam govorim, nećete gledati", rekao je Vučić, a prenosi index.hr.

Međutim, postoji snimak Vučićevog govoru u Glini kada je doslovno rekao:

"Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze precednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije