Vučić: Ne osjećam se dobro, Kosovo će dobiti nezavisnost na cijeloj teritoriji

Radiosarajevo.ba
Vučić: Ne osjećam se dobro, Kosovo će dobiti nezavisnost na cijeloj teritoriji

U izjavi za TV Pink predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je "apsolutno licemjerje" to što oni koji su ga napadali zbog njegovog plana za Kosovo i Metohiju i odbacivali taj plan, sada tvrde da nisu ni znali za taj plan.

"Što ste ga onda napadali od prvog momenta? Pa glavu ste mi otkinuli, a niste ni čuli o čemu se radi. Pošto ne znate kako da me kritikujete, onda sada kada kažem da je propao taj prijedlog, kažete da niste ništa ni čuli o njemu. Što ste ga napadali i rušili sve, a niste ni htjeli da čujete", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da danas dobro razumije da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska nekih zemalja, njihovih obavještajnih službi, koje su pokrenule sve svoje agenture po raznim zemljama, kako političke, tako i medijske, da rade a priori protiv takvih rješenja.

Išli su ogromnom snagom da sve to sruše, naglasio je srbijanski predsjednik.

"Šta je rješenje sada, osim što će Kosovo i Metohija, ne mojom voljom ili što sam ja priznao, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji. Pa ću da pitam mnoge stručnjake koji su protestovali što ste to radili? Kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost? Što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod?", upitao je Vučić.

Rekao je da to ne donosi njemu nikakvu vrstu moralnog olakšanja, i dodao da se ne osjeća dobro, jer je sav svoj politički život posvetio ozbiljnom rješavanju problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije