Vučić stigao u Zagreb: Dočekali ga protesti i pjesma "Mi smo garda hrvatska"

Radiosarajevo.ba
Vučić stigao u Zagreb: Dočekali ga protesti i pjesma "Mi smo garda hrvatska"
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u posjet Hrvatskoj, koji bi treba ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali i ukazati na neka razilaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike.

Zbog njegove posjete u Zagrebu su na snazi jake mjere sigurnosti, te će tokom cijele posjete Vučića čuvati snajperisti i policija u civilu, prenosi Index.

Inače, Vučić je oko 10.15 sati sletio na zagrebački aerodrom i krenuo ka Pantovčaku, gdje se nalaze hrvatske državne institucije i gdje ga je dočekala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Tom prilikom odsvirane su himne obje zemlje, a nakon toga Vučić je pozdravio Kolindinu gardu.

Tom prilikom Pantovčakom je odzvanjala pjesma "Mi smo garda hrvatska".

Nakon fotografiranja, Grabar Kitarović i Vučić povukli su se na razgovore, a zanimljivo je da su Vučića u Zagrebu dočekale i demonstracije, na kojima su demonstranti posebno istaknuli transparent "Kolinda izdala si nas". Ove demonstracije prvenstveno su održane na Trgu bana Jelačića, a zatim je povorka krenula na Markov trg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije