Vučić moli partnere iz EU da izvrše snažniji pritisak na Prištinu

Radiosarajevo.ba
Vučić moli partnere iz EU da izvrše snažniji pritisak na Prištinu
Foto: AA / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je u petak „molbu i poziv partnerima iz Europske unije“ da snažnije utječu na Prištinu kako bi ukinula pristojbe na robu iz Srbije i BiH, ocijenivši to važnim preduvjetom za nastavak razgovora o rješenju kosovskog pitanja i o budućnosti Srba i Albanaca.

„Molim ih da zahtjevi prema albanskoj strani budu određeniji i jasniji“, rekao je Vučić na konferenciji za medije i poručio kako je Srbija „uvijek spremna“ za razgovore i nastavak dijaloga.

Europljani i Priština nam trebaju kazati hoće li biti ukidanja carina.

A ako neće, onda mislim da je fer pružiti šansu ideji Ramusha Haradinaja da me skinu s vlasti, a prilika za to su izbori, rekao je Vučić, prenosi Hina.

Srbijanski predsjednik naglasio je i da je ruski šef države Vladimir Putin tijekom jučerašnje posjete Srbiji više puta ponovio svoje stajalište o Kosovu, koji se nije primijenilo „proteklih pet godina“.

Srbi i Albanci se o budućnosti moraju dogovoriti zbog sebe, ne zbog drugih, naglasio je Vučić.

Komentirajući novinarima svoju izjavu na konferenciji za novinare s Putinom da bez Rusije nema rješenja za Kosovo, Vučić je rekao kako se nije razgovaralo o formatima dijaloga.

„Ne volim tehničke i političke rasprave izvan mojeg dosega“, rekao je Vučić naglašavajući kako „svjetske sile imaju svoj posao i probleme“ na koje on ne može utjecati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije