Vučić: Iz nekih dijelova regije pod svaku cijenu napadaju Srbiju

Fena
Vučić: Iz nekih dijelova regije pod svaku cijenu napadaju Srbiju
FOTO: AA / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u četvrtak kako iz nekih dijelova regije, na svaki način i pod svaku cijenu, napadaju Srbiju.

On je u sklopu posjeta Mačvanskom okrugu naglasio kako je ponosan što je Srbija danas neovisna i suverena država, koja sama donosi odluke, što nije uvela sankcije Rusiji i što održava najbolje odnose s Rusijom i Kinom.

Konstatirao je kako iz toga vidi zašto iz dijelova regije, na svaki način i pod svaku cijenu, napadaju Srbiju, prenose beogradski mediji.

"Što je Srbija jača, to su napadi sve žešći. Mislite li da su napadi u Prištini, Zagrebu i Sarajevu na mene i našu zemlju slučajni? Nisu" poručio je Vučić i dodao:

"Što bi neki od njih željeli snažniju Srbiju? Nama ne smeta, ukoliko su oni snažniji, ali njima smeta snažna i jača Srbija, Vučić je tu samo usput, zato što je Vučić njima postao paradigma za nešto snažniju Srbiju, koja neće svuda da se ponižava, koja neće samo da se izvinjava"

Izrazio je uvjerenje kako će Srbija s Bosnom i Hercegovinom uspeti riješiti "sve političke trzavice oko mosta Bratoljub".

"Svi koji misle da Srbiju mogu lako da pobijede, ponize, da njezin narod protjeruju sa stoljetnih ognjišta, vidjet će da je srpski orah tvrd i kako je to čudnovata voćka ",  naglasio je srbijanski predsjednik.

Ustvrdio je kako ne strahuje da će Srbija ostvariti ubrzani napredak i prosperitet, ako sačuva mir.

"Za nas je jedina muka što bi neki željeli da nas uvuku u sukobe, da nas vrate unazad. Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir. Nikada nikome nećemo dozvoliti da protjeruje, ponižava i napada srpski narod na Kosovu ili bilo gdje drugo gdje naš narod živi", poručio je, uz ostalo, Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije