Vučić ima najveću podršku, urnebesni Beli je najveće iznenađenje

Hina
Vučić ima najveću podršku, urnebesni Beli je najveće iznenađenje
Aleksandar Vučić i dalje ima najveću podršku i izglede za pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora 2. aprila u Srbiji s oko 53 posto očekivanih glasova, pokazuju rezultati posljednjeg istraživanja Ipsos strategic marketinga.

Veliko iznenađenje na političkoj sceni je politički aktivist i komičar Luka Maksimović, u javnosti poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, koji je s 11 posto mogućnih glasova dospio na drugo mjesto po popularnosti, istisnuvši s te pozicije Sašu Jankovića.

Premijer Srbije i vođa Srpske napredne stranke (SRS) Aleksandar Vučić, prema najnovijem istraživanju agencije Ipsos strategic marketing, i dalje je uvjerljivo prvi s velikim izgledima za pobjedu već u prvom krugu predsjedničkih izbora s potporom 53 posto građana Srbije s pravom glasa.

Prema istraživanju Ipsosa koje je objavio beogradski list Blic, na trećem mjestu je Saša Janković s potporom oko 10,6 posto birača, slijedi vođa radikala (SRS) Vojislav Šešeljs 8,7 i nekadašnji šef diplomatije i predsjedavajući Opće skupštine UN-a Vuk Jeremićs oko 6,9 posto podrške.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije